Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Natur- och kulturarv

Att en hållbar utveckling och förvaltning av natur- och kulturarvsresurser är i behov av och beroende av ett integrerat arbetssätt betonas idag alltmer. Runt om i världen ökar därför intresset för satsningar där både natur- och kulturvärden tas tillvara. Istället för att se dem som åtskilda vill man inom dessa miljövårdssatsningar verka för ett helhetstänkande där hänsyn tas både till biologiska och kulturella värden. Gränsöverskridande dialoger mellan lokalsamhälle, politiker och myndigheter men även mellan vetenskapliga gränser utgör viktiga inslag i sådana satsningar. Det här forskningsområdet fokuserar på hur detta omsätts i praktiken – lokalt, nationellt och internationellt.

Inom forskningsområdet fanns följande projekt.

Att förlika miljöintressen: Natur- och kulturarv vid restaurering av vattendrag. Fil.dr. Anna Bohlin.
Projektbeskrivning

Att bruka, bevara och behålla. Förvaltning av traditionell kunskap i nationalparken "La Majella", Italien. Fil.dr. Annelie Sjölander-Lindqvist & fil.dr. Serena Cinque.
Projektbeskrivning

Innovativa förvaltningsstrategier - Rovdjurspolitikens lokala förankring. Fil.dr. Annelie Sjölander-Lindqvist.
Projektbeskrivning

Kommunikation vid förvaltning av rovdjur: Möten mellan brukare och beslutsfattare. Fil.dr. Annelie Sjölander-Lindqvist
Projektbeskrivning

Kulturarvsprocessers inkluderings- och exkluderingsmekanismer med särskilt avseende på romer. Forskare vid CEFOS: fil.dr. Anna Bohlin & fil.dr Annelie Sjölander-Lindqvist.
Projektbeskrivning

cefos

Kontaktinformation

Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet

Telefon:
031-786 4841

Sidansvarig: CEFOS webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2012-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?