Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Den kristna traditionens betydelse i vår samtid och framtid

[2017-09-20] Vad kan religionen tillföra i diskussionen om framtidens samhälle? I en religionsvetenskaplig avhandling drivs tesen att det i de religiösa traditionerna finns erfarenheter som behövs i ett samtal om hur vi kan leva i tillsammans i framtiden.

• Barns skolgång och framtidsutsikter villkoras under asylprocessen

[2017-09-20] I en osäker livssituation kan skolan utgöra en fast och trygg plats för asylsökande barn. Särskilt central är lärarens roll för hur barnen tas emot i skolan och för de förutsättningar som skapas för barnen i skolvardagen. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• Otydliga kompetenskrav och arbetstider för vikarierande ambulansförare

[2017-09-19] Det återstår brister inom svensk ambulanssjukvård i arbetet med såväl nollvisionen som arbetsmiljö. Det visar en ny forskningsrapport om förarkompetens och trafiksäkerhet vid anställning av sommarvikarierande förare inom ambulanssjukvården.