Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i fysik med inriktning mot magnetiskt inställbara chirala magnetoplasmoniska och magneto-dielektriska nanoantenner.

Institutionen för fysik finns lokaliserad på Chalmersområdet i Johanneberg och har cirka 80 medarbetare. Forskningen vid institutionen är fokuserad inom ämnena atom- och molekylär fysik, kondenserade materiens fysik, spinntronik, komplexa system samt biofysik. Utbildningen på institutionen inkluderar undervisning på kandidat- och mastersprogram i fysik, fysik på lärarutbildningar och kurser i fysik som riktar sig till allmänheten. Ett nära samarbete med andra institutioner inom den naturvetenskapliga fakulteten och Fysikcentrum i Göteborg skapar en innovativ miljö för alla institutionens forskare och studenter. Mer information om verksamheten på institutionen hittar du här: www.physics.gu.se.

Arbetsuppgifter
Alexandre Dmitriev forskargrupp arbetar vid korsningen av nanoplasmonik och nanomagnetism (den snabbt växande forskningsfält som kallas "magnetoplasmonik"), som producerar magnetiskt styrda optiska plattformar och studerar påverkan av nanoplasmoner på magnetism. Gruppen är också aktiv i att utveckla nya bottom-up nanotillverkningsmetoderna, och i forskning om avancerad solceller.

Publikationer:
https://www.researchgate.net/profile/Alexandre_Dmitriev/?ev=hdr_xprf
http://scholar.google.com/citations?user=uFM2fgcAAAAJ

Projektet kommer att utveckla bottom-up ytor, som produceras med hole-mask kolloidalt litografi, som är byggda med magnetoplasmoniska kirala nano-antenner. Deras optiska egenskaper därefter finjusteras genom det pålagda magnetfältet.

Du förväntas att tillverka magnetoplasmoniska antenner med hole-mask colloidal litografi, och mäta optiska och magneto-optiska effecter med dessa antenner.

Kvalifikationer
Krav på stor erfarenhet med renrumsnanotillverkning med hole-mask colloidal litografi av kirala nanoantenner, nanoplasmonik, magnetoplasmonik, optiska måttningar och MOKE spektroskopi.
Krav på stor erfarenhet med experimentella nanoplasmonik (nano-optik), magnetoplasmonik och optomagnetism, renrumsbaserade nanotillverkning med hole-mask colloidal litografi av kirala antenner.

Anställning
Anställningen är en tidsbegränsad tjänst som forskare i fysik t.o.m. 2018-09-14. Anställningen är på 100% med placering vid Institutionen för fysik. Tillträde sker omgående.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 
Clara Wilow Sundh, Personaladministratör
clara.wilow.sundh@physics.gu.se
031 786 91 34

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?