LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i epigenetisk karaktärisering av leukemi

Tillträde: Enligt överenskommelse

Epigenetisk karaktärisering av leukemi

Ämnesbeskrivning

Den tekniska utvecklingen som medger analys av epigenetiska förändringa i hela genomet ger oss stora möjligheter att identifiera nya gener eller regioner, vars funktion fortfarande inte är klarlagda. Vid akut och kronisk lymfatiskleukemi av B-cellstyp finns idag väletablerade prognostiska genetiska markörer, men kunskapen är begränsad vad gäller betydelsen av globala metyleringsförändringar vid sjukdomar. Eftersom epigenetiska förändringar är reversibla är dessa potentiella mål för intervention. För att det ska bli framgångsrikt krävs dock ökad kunskap om dessa förändringas betydelse.

Arbetsuppgifter

Huvudsyftet med projektet är att karakterisera vilken roll global DNA-metylering spelar för utvecklingen av B-cellsleukemier och –lymfom. Det inkluderar profiliering av epigenetiska förändringar såsom global DNA hydroximetylering och histonmetylering. Slutligen kommer projektet innefatta analyser av större patientmaterial för att utreda vilken betydelse utvalda differentiellt metylerade proteinkodande gener och ncRNAs kan ha för diagnostik och prognos.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

I det här projektet söker vi en entusiastisk postdoc med god kunskap och erfarenhet inom cancerforskning. God erfarenhet av basala molekylärbiologiska tekniker (kloning, realtids-PCR, mm), immunbaserade tekniker (western blod), immunhistokemi, etc), flödescytomtri, kromatinimmunoprecipitation och cellodlingsarbete (med såväl primära celler och cancercellinjer) krävs.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Meena Kanduri, forskarassistent, 031 342 4084, Meena.kanduri@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-09-26

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.