Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i molekylär medicin

Ämne

Molekylär medicin

Ämnesbeskrivning

Vi rekryterar postdoktorer inom medicin, biologi, kemi, fysik, eller annat relevant ämne till ett tvärvetenskapligt industriellt forskningscenter som syftar till att utveckla nästa generations läkemedel.

Den snabba utvecklingen av RNA och andra oligonukleotidläkemedelsmodaliteter är i färd med att helt förändra möjligheter till upptäckt av läkemedel. Men med dessa läkemedel med hög molekylvikt står vi också inför nya och utmanande problem. Upptäckt och utveckling av funktionella leveranslösningar för RNA-baserade läkemedel är av betydelse för klinisk framgång. För att möta denna utmaning har Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) beslutat att investera i åtta år av tvärvetenskaplig forskning. Detta har resulterat i grunden för FoRmulaEx - ett industriellt forskningscenter för funktionell RNA-leverans. Inom Chalmers tekniska högskola och med AstraZeneca som ledande industripartner, kommer centrumet, som även inkluderar Göteborgs universitet, Karolinska Institutet och ytterligare partnerföretag, att möjliggöra akademisk forskning för att överbrygga befintliga kunskapsbrister och driva innovation på detta område av högt intresse. Vårt mål är att skapa grundläggande kunskaper och ny teknik som möjliggör en lyckad översättning av RNA-modaliteter till klinik. Detta är sålunda ett unikt tillfälle att arbeta inom ett vetenskapligt och tekniskt område av stor betydelse i en ny miljö med industrin och framstående akademiska grupper från olika discipliner som arbetar tillsammans.

FoRmulaEx söker postdoktorer inom medicin, fysik, kemi och biologi som vill delta i vårt team och är motiverade att ta itu med RNA-utmaningen. Framgångsrika kandidater kommer att anlitas till fullt finansierade positioner vid våra tre akademiska noder: Chalmers tekniska högskola (upp till 6 tjänster) med huvudforskare Fredrik Höök, Elin Esbjörner och Marcus Wilhelmsson, Göteborgs universitet (1 tjänst) med huvudforskare Hadi Valadi och Karolinska Institutet (upp till 3 tjänster) med huvudforskare Molly Stevens och Samir El-Andaloussi i nära samarbete med AstraZeneca och de extra partnerbolagen: Camurus, Vironova, Evox och Göteborg Sensor Devices.

För mer information:  http://www.chalmers.se/sv/centrum/FoRmulaEx/Sidor/default.aspx

FoRmulaEx rekryterar till följande forskningsprojekt (klicka på nedan länkar för mer information om respektive projekt):

1) Lipid Nanoparticle Generation and Characterization

2) RNA Synthesis, Fluorescence-based Probe Design and Characterization

3) Novel Imaging Tools and Cellular Particle Tracking

4) Cellular Uptake and Intracellular Trafficking Mechanisms

5) Quantification of Endosomal Escape and Functional Delivery

6) Exosome Biology and RNA-loading

Akademiska partners: Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet och Karolinska institutet.

Företag: AstraZeneca, Camurus, Vironova, Evox och Gothenburg Sensor Devices.

Forskningsprojekt nummer 5 (Quantification of Endosomal Escape and Functional Delivery), är placerat på institutionen för medicin, Göteborgs universitet. Du ansöker till detta forskningsprojekt på Göteborgs universitets hemsida. Vill du ansöka till något av de andra forskningsprojekten så behöver du ansöka via Chalmers tekniska högskolas hemsida och/eller Karolinska institutets hemsida.

Arbetsuppgifter

Målet med en postdoktorstjänst är att utveckla forskningsfärdighet och en hög kompetens inom ditt specifika forskningsområde. Som postdoktor bedriver du forskning på ett självständigt sätt, dock ofta tillsammans med andra forskare och doktorander. Du förväntas driva projektet framåt och självständigt söka möjligheter att presentera arbetet i forskarsammanhang, samt delta i internationella konferenser och nätverk.

Projektet (Quantification of Endosomal Escape and Functional Delivery) syftar till att spåra ödet av överförd RNA till celler, t.ex. translokalisering, nerbrytning och translation. Då är syftet med denna studie att utföra försök i denna riktning med hjälp av t.ex. RNA FISH, RNA-hybridisering, Image stream och qPCR.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor i detta projekt (Quantification of Endosomal Escape and Functional Delivery) är den som innehar doktorsexamen i medicin eller annat relevant ämnesområde som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund

Den sökande skall ha god vetenskaplig skicklighet inom det aktuella forskningsområdet, specifikt inom RNA biologi, inklusive biokemi av RNA-bindande proteiner.

Dessutom krävs att du har god potential inom undervisning, forskning och utbildning.

-       Du ska visa på innovativ forskning, vilket kommer bedömas utifrån dina publikationer

-       Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

-       Du bör trivas i en miljö där samarbete krävs

Anställning

Detta är en tidsbegränsad anställning på 24 månader, 100 % vid institutionen för medicin. Tillträde 2018-01-01.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av forskare Hadi Valadi på telefon:  070-735 93 59 eller via e-post: hadi.valadi@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Din ansökan ska innehålla följande:

CV (Vänligen namnge dokumentet som: CV, Efternamn, Ref. Nummer) inklusive:
• CV, inkludera fullständig lista med publikationer
• Tidigare pedagogiska och pedagogiska erfarenheter
• Två referenser som vi kan kontakta.

Personligt brev (Vänligen namnge dokumentet som: Personligt brev, Efternamn, Ref. Nummer) inklusive:
• 1-3 sidor där du presenterar dig själv och dina kvalifikationer.
• Tidigare forskningsfält och forskningsresultat.
• Framtida mål och forskningsfokus. Finns det några specifika projekt och forskningsfrågor du är intresserad av?

Ytterligare dokument
• Dokument på avslutad utbildning, betyg och andra intyg.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-10-05

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?