Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.
Lungcancer är en av de vanligaste och dödligaste cancerformerna i Sverige. Eftersom det saknas effektiv behandling för patienter med avancerad sjukdom finns ett stort behov av nya behandlingsstrategier. Alltmer forskning tyder på att cancerceller har problem med att hantera oxidativ stress och att pro-oxidanta läkemedel skulle kunna vara ett effektivt vapen mot lungcancer. Projektets övergripande mål är att identifiera målproteiner för pro-oxidanta terapier.

Arbetsuppgifter
Innehavaren av den här tjänsten förväntas driva egen forskning, utveckla och applicera gruppens lentivirus- baserade vektorer och bibliotek för CRISPR screening, utveckla och ta hand om genetiska cancermodeller (möss), och att handleda studenter och tekniker.

Kvalifikationer
Doktorsexamen inom relevant ämnesområde. God kunskap i skriven och talad engelska i tal och skrift. Flerårig tidigare erfarenhet av att konstruera och producera lentivirus, designa och producera guide-RNA-vektorer, storskaplig CRISPR-screening, samt konstruktion av sekvenseringsbibliotek. Innehavaren måste också ha omfattande erfarenhet av cellodling, molekylärt kloningsarbete, och arbete med cancermodeller i möss. Vid bedömning fästesAv särskild vikt vid är tidigare erfarenhet av relevanta metoder/modeller.

Anställning
Anställningen är på heltid 100% med placering tills vidare vid institutionen för medicin, Wallenberglaboratoriet. Tillträde 2017-11-01.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Per Lindahl, 031-342 38 32, per.lindahl@wlab.gu.se.

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Ansökan skall skrivas på engelska och inkludera: CV, ett personligt brev, publikationslista, intyg om doktorsexamen, en kort beskrivning av nuvarande och tidigare forskning (max två sidor) samt namn och kontaktinformation på två referenspersoner.
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?