• Grammatikfestivalen firar 10-årsjubileum på Stadsbiblioteket 23 mars

[2018-01-15] I år hålls Grammatikfestivalen för tionde året i rad och flyttar för första gången in på Stadsbiblioteket där det kommer att bjudas på spännande föredrag om språk och grammatik. Temat blir Göteborgs språkliga mångfald och datumet är spikat: 23 mars.

• Möt kostekonomen Caroline

[2018-01-12] Caroline Adielsson arbetar som regional key account manager (nyckelkundsansvarig) på säljbolaget Conaxess trade Sweden. Hon har gått utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap på institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Välkommen till en återträff med HHG torsdag den 12 april 2018!

[2018-01-11] 2018 fyller Handelshögskolan 95 år, och redan nu startar vi firandet genom att bjuda in alla som gick på HHG fram till 1971, innan Handelshögskolan blev en del av Göteborgs universitet till en egen återträff.

• HR-arbetet - från operativt till mer strategiskt?

[2018-01-10] Vad innebär HR-yrket, hur arbetar organisationer med HR och vilka är dagens och framtidens utmaningar i HR-arbetet? I HR-undersökningen 2017 presenteras resultaten från en enkätundersökning som kartlägger frågorna från HR-medarbetares perspektiv. HR-undersökningen 2017 har gjorts av Centrum för global human resource management vid Göteborgs universitet i samverkan med Sveriges HR Förening.

• Förödande konsekvenser för klimatet med tvågradersmål

[2018-01-09] En ökning av den globala uppvärmningen med två grader jämfört med en och en halv kan orsaka mycket större konsekvenser än vad forskarna tidigare trott. Om medeltemperaturen ökar med två grader riskerar till exempel torra områden i Europa att bli öken.

• Fortbildning för lärare om globala målen

[2018-01-08] Lärare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, har den 20 februari möjlighet att fortbilda sig om de globala målen för hållbar utveckling. Nu handlar det om det tredje målet - God hälsa och välbefinnande. Anmälan krävs.

• Projektplan spikad för ny forskningsutvärdering - RED19

[2018-01-04] Efter en planeringsfas under hösten, startar universitetet nu arbetet med en ny och övergripande kvalitetsutvärdering av universitetets forskning och forskningsmiljöer. Idag, torsdag 21 december, beslutade rektor om projektplanen.

• God jul & gott nytt år önskar alumnkontoret - åter 8 januari

[2017-12-21] 2017 har varit ett innehållsrikt år och Göteborgs universitet fick en helt ny ledning med nya rektor Eva Wiberg i spetsen. Nu ser vi fram emot ett lika händelserikt 2018, men först ska vi fira jul & nyår, och vi är åter 8 januari.

• Tar tåget till Snabbspåret

[2017-12-21] 37 lärare från Syrien har satt sig på skolbänken igen. Denna gång i universitetets lokaler. Institutionen har på uppdrag av Arbetsförmedlingen dragit igång den tredje upplagan av Snabbspåret, kursen ¿Att vara lärare i svensk skola och förskola¿ som vänder sig till nyanlända lärare och som har arabiska som modersmål.

• Så hållbarhetsmaxar du julen

[2017-12-20] Jul, jul, strålande jul. Ett par dagar med god mat, umgänge och klappar. Eller några dagar med frosseri, stress och julklappsberg som ger klimatångest? Det är dags att vi gemensamt ser till att julen blir mer hållbar, både för oss som människor och för vår gemensamma planet. Göteborgs universitet visar vägen.