Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Nyheter, aktuella stipendier, evenemang, öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konserter och konferenser.

Till kalendern

• Digital teknologi stöttar elevers lärande om havet

[2018-01-23] Virtuella plattformar kan praktiskt taget föra havet till klassrummen och fungera som ett stöd för elevers medvetenhet om havets betydelse. Det framgår av en avhandling från Göteborgs universitet.

• Ny metod lyfter fram grönskans betydelse för staden

[2018-01-23] Trots grönskans betydelse för hälsa och miljö har förtätningen av svenska städer under de senaste decennierna lett till att grönskan minskat i våra städer. En grupp forskare har därför, tillsammans med tjänstemän och praktiker, tagit fram en ny metod för hur ekosystemtjänster från stadens grönområden kan bedömas och värderas.

• Forskare lanserar nytt sätt att se på naturens värde för människan

[2018-01-19] Genom att prata om "naturens bidrag till människor" istället för ¿ekosystemtjänster¿ kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv, där även samhällsvetenskapliga och humanistiska insikter finns med i bilden. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till den av FN initierade vetenskapliga expertpanelen för biologisk mångfald, IPBES.